ÎNĂLȚAREA DOMNULUI

Trebuie să luăm atitudine împotriva nedreptăților făcute intelectualilor noștri, indiferent de crezul lor !
De aceea adresez următoarele întrebări administrației comunei noastre:
  • De ce, vă faceți cultul personalității folosindu-vă de această zi închinată eroilor neamului nostru și binecuvântată de preoții noștri !? A trebuit să facem scandal cu crucea soldatului aruncată la gard în boscheți unde o onorau câinii comunitari. Dacă totuși doreați o comemorare se putea face simplu, nu cu surle și trâmbițe din stația montată pe mașina primăriei (mai lipsea să auzim în stație: fiare vechi cumpăram, aragaze, frigidere). Lui „Satana” de pe zidul primăriei nu i-ați adus omagiu !?
  • De ce, mințiți că preotul de la Dănești nu a vrut să participe la evenimentul pe care l-ați impus anume la ora 10 la Dănești știind foarte bine că ritualul bisericesc durează până la ora 12 !? „În România, Înălțarea Domnului este și prilejul cel mai bun pentru a sărbători Ziua Eroilor, hotărâtă de Sfântul Sinod încă din anul 1920. La orele prânzului, după slujba de Înălțare, în toate bisericile bat clopote în cinstea eroilor care și-au jertfit viața pe câmpul de luptă pentru apărarea țării. Preoții români se roagă pentru odihna sufletelor celor care s-au jertfit pentru binele suprem al poporului și pentru mântuirea lor prin viața veșnică ”. Ați modificat cumva prin HCL alt ritual de comemorare după bunul plac al edilului șef ?
  • De ce, afirmați în fața bisericii din Barza că preotul de la Dănești nu a dorit să participe la comemorarea de la Dănești, acuzând pe acest preot de asemenea fapte doar pentru simplu fapt că este fiul fostului primar.
  • De ce, domnul viceprimar după discuția cu preotul nu a avut tăria să-l contrazică pe actualul primar atunci când acesta mințea (cum de fapt are acest obicei), mai ales că este o persoană didactică și să-i spună să modifice programul de comemorare începând de la ora 12. Trebuia neapărat să terminați acest maraton electoral cât mai repede pentru că vă aștepta bairamul de după……. stropit cu „agheasmă de Bâlta”!?
  • De ce, nu ați invitat și pe fostul primar la aceste evenimente știindu-se că a avut totuși un mare merit în restaurarea monumentului din Valea Brătuii !? Este totuși prin meseria lui de bază o personalitate a comunei, face parte din intelectualii comunei noastre.
  • De ce, împărțiți enoriașii comunei noastre în două, pe unii îi „binecuvântați” și pe ceilalți îi „afurisiți” (depinde cine este preot la acești enoriași). Să nu uitați că și bisericile fac parte din programul vostru de administrare precum școlile.
  • Cu ce v-au dezamăgit preoții bisericilor din Bucureasa, Botorogi, Văcarea, Dănești ! Cumva au fost cinstiți și nu au dorit să de-a cu subsemnatul la Curtea de Conturi cum au dat cei pe care i-ați motivat !?
  • Câți veterani ai armatei române ați invitat la festivități ?

Lasă un răspuns