Crucea eroului din comuna Dănești, inaugurată în 1929 a fost aruncată. În locul ei a aparut un sens giratoriu inutil

0
478

Din monumentul istoric al eroilor din Primul Război Mondial din comună Dănești s-a ales praful. În locul lui a apărut un sens giratoriu care nu-și are rostul.

Din monumentul istoric au mai rămas câteva resturi, salvate cu greu și prin mari intervenții de localnicii interesați în istoria locului. Acum o parte a acestui monument zace aruncat lângă un gard aruncată de cei care sunt obligați să aibă grijă de monumente.

În loc de monumentul-cimitir, pentru dedesupt sunt oasele a 40 de soldați români și doi nemți, a rezultat un kitsch lispsit de sens.

Crucea eroului din comuna Dănești a fost aruncată. în locul ei a aparut un sens giratoriu inutil. Acum o parte a acestui monument zace aruncat lângă un gard aruncată de cei care sunt obligați să aibă grijă de monumente.

 

 

La inițiativa învățătorului Gheorghe Lascu din 1924 după 5 ani în ziua de 29 iunie 1929 a avut loc sfințirea acestui monument chiar în ziua hramului satului Dănești.

Inaugurarea monumentuui istoric al eroilor din Primul Război Mondial. 29 iunie 1929

 

Sensul giratoriu luminos, un kitch fara sens, a folsit fonduri din bugetul de familie al comunei. Astfel au fost aruncati banii familiilor din Dănești, pentru distrugerea unui monument istoric. Pe nimic !

 

Cetatenii din Dănești

ONORATE AUTORITĂȚI ROMÂNE, AICI S-A PROFANAT UN MONUMENT ! LUAȚI MĂSURI ! Legea 442/2001 Art. 11 (2)

Desființarea, distrugerea parțial, sau total,, profanarea, precum și degradarea monumentelor istorice sunt interzise și se sancționează, conform legii.

Cinstirea eroilor este o sarcină a poporului nostru greu încercat de-a lungul timpurilor care nu au fost prietenoase cu meleagurile noastre. Înaintașii noștri au comemorat jertfa ostașilor români pentru țară și în comuna noastră, unul din aceste locuri existând până mai curând chiar în fața primăriei Dănești.
La inițiativa învățătorului Gheorghe Lascu din 1924 după 5 ani în ziua de 29 iunie 1929 a avut loc sfințirea acestui monument chiar în ziua hramului satului Dănești. La aproape un secol se găsește o minte diabolică care profanează acest altar al eroilor noștri și îl mutilează după bunul plac și ideile lui OZN-iste. Acum câteva zile o reporteriță (Diana Țigu de la Gorj TV) aducea niște osanale la comandă acestei minți diabolice, trecând cu nepăsare pe lângă restul monumentului profanat, oare are curajul să facă și un reportaj despre istoria acestui monument și cum a fost el vandalizat !? Mă îndoiesc !
Acum o parte a acestui monument zace aruncat lângă un gard aruncată de cei care sunt obligați să aibă grijă de monumente.
Crucea eroului Banciulea Alexandru care și-a dat viața pentru țară este „cinstită” de câinii comunitari care îi aduc „onorul” zilnic.
Așa că lansăm un strigăt de ajutor, poate se aude unde trebuie !

ONORATE AUTORITĂȚI ROMÂNE, AICI S-A PROFANAT UN MONUMENT !

Cetatenii din Dănești

Lasă un răspuns